Grad Bihać još uvijek nema označene biciklističke staze, ali ova činjenica nije sriječila razvoj biciklizma. Sve je veći broj stanovnika Bihaća koji se odlučuju za svakodnevno korištenje bicikla u saobraćaju, ali i rekreaciji.

Zato domaćim biciklistima i turistima koji žele aktivan odmor u Bihaću na raspolaganju stoji nekoliko biciklističkih staza:

RUTA 1

Bihać – Štrbački buk – Kulen Vakuf

Dužina rute: 46.89 km

RUTA 2

Bihać –-Planinarski dom “Plješavica”

Dužina rute: 12.08 km

RUTA 3

Bihać – Lohovo

Dužina rute: 17.89 km

Ruta 4

Bihać Izvor Klokot Pršine uvale

Trim staza Debeljača
Trim staza Debeljača omogućuje da se iz centra grada Bihaća, šetnjom šumskim putevima stazom dugom 3,5 kilometara, stigne u stari grad Sokolac. Staza nije zahtjevna, pa je dostupna kao rekreacija svim generacijama.

Otvoreni bazeni Veni vidi

U bliziniHotela Swiss Plus (20 metara), svega nekoliko minuta šetnje, nalaze se otvoreni bazeni Veni vidi. Bazeni su otvoreni svakim radnim danom od 9:00 do 19:00 sati. Svim posjetiteljima bazeni nude različite vodene atrakcije: jacuzzi, opuštajući masažeri, gejziri.

Pored vodenih atrakcija, bazeni Veni vidi nude i osvježenje u “BIKINI” baru u vodi, poseban prilagođen bar za one najmlađe “MAMA” bar, te za one manje hrabre kojima je uživanje u pogledu na bazen i plivače sasvim dovoljan “TANGA” bar.

SRC Stens

Sportsko-rekreacijski centar STENS svim ljubiteljima sporta nudi terene za tenis i mali nogomet. Teniski tereni sa zemljanom podlogom mogu se rezervisati u terminima:

08:00 – 15:00

15:00 – 20:00

20:00 – 23:00

Mali nogomet u terminima:

08:00 – 15:00

15:00 – 20:00

20:00 – 23:00

 

Rafting na Uni

Gosti Hotela Swiss Plus često u Bihać dolaze zbog aktivnog odmora u prirodi i rekreacije. Jedno od iskustava koje preporučimo svojim gostima je rafting na Uni.

Rafting izleti su pogodni za svakoga, a prethodno znanje veslanja nije potrebno. Rafting vodiči su iskusni kajakaši-skiperi i poznavaoci rijeke Une. Uz njih svi učesnici raftinga, na autentičan način mogu doživjeti ljepotu rijeke Une i njenih kanjona.

Rafting na Uni se vozi u više etapa, a gosti sami biraju onu etapu koja im najviše odgovara. Kako navodi Rafting centar Discover Bihać gostima su ponuđene 4 etape:

Štrbački Buk – Lohovo

Najuzbudljivija i najizazovnija etapa sa mnoštvom većih i manjih slapova i brzaka. Cijela etapa se vozi kroz Nacionalni Park Una, a drugi dio prolazi kroz gornji kanjon rijeke Une čiju je ljepotu isključivo moguće doživjeti iz čamca. Težina vode je III – IV stepena u prvom dijelu, a I – II stepena u drugom. Dužina etape je 15 kilometara, a trajanje 3 do 4 sata u zavisnosti od vodostaja rijeke Une.

Kostela – Grmuša

Manje zahtjevna etapa koja prolazi kroz donji kanjon rijeke Une sa mnoštvom brzaka pogodnim i za plivanje. Etapa idealna za raftere svih dobnih skupina bez potrebe za prethodnim iskustvom. Težina vode je II – III stepena. Dužina etape je 12 kilometara, a trajanje 2 do 3 sata u zavisnosti od vodostaja rijeke Une.

Kostela – Bosanska Krupa

Najduža etapa raftinga pogodna za sve koji žele provesti više vremena na unskim brzacima. Također se prolazi kroz donji kanjon, 8 kilometara je duža od etape Kostela – Grmuša. Težina vode je II – III stepena, a trajanje 4 do 6 sati u zavisnosti od vodostaja rijeke Une.

Martinbrod – Kulen Vakuf

Lagana rafting etapa bez velikih slapova sa dosta malih brzaka. Pogodna za porodice s djecom, ali i one koji žele osjetiti rijeku Unu na mirniji i opuštajući način. Težina vode je 1 stepen. Dužina etape je 7 km, a trajanje 1 do 2 sata u zavisnosti od vodostaja rijeke Une.